Incola - sałatka bezglutenowa, makaron fusilli tricolore

Bezglutenowa

Sałatka makaronowa z tofu

Makaron bezglutenowy fusilli tricolore to nie tylko możliwość przygotowania dania głównego! My polecamy wykorzystać ten kolorowy makaron bez glutenu do zrobienia pysznej, kolorowej i zdrowej sałatki. 

Do zjedzenia w domu albo na wynos. Sałatka z makaronem fusilli tricolore sprawdzi się jako lunch w pracy.

30 minut
porcja dla 4 osób
łatwe

do tego przepisu polecamy:

SKŁADNIKI:

makaron bezglutenowy fusilli tricolore
50 g rukoli
50 g szpinaku
1 ogórek
100 g pomidorków koktajlowych
1 awokado
uprażone nasiona słonecznika
100 g tofu w panierce z panko przygotowane z airfryera (można usmażyć na patelni)
sos

Sos:

jogurt naturalny
sok z cytryny
zioła prowansalskie
czosnek
sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Tofu przygotuj na patelni lub w airfryerze.

Tofu obtocz w jajku i panko lub bułce tartej.

Makaron bezglutenowy INCOLA fuslli tricolore ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

Wszystkie warzywa, makaron oraz słonecznik wymieszaj.

Sałatkę przełóż na talerz lub do lunchboxa i polej sosem.

Na górze ułóż tofu.

Smacznego!

Zobacz inne przepisy z tym samym produktem: