BEZGLUTENOWE BUŁKI Z SIEMIENIEM LNIANYM I CHIĄ

Miękkie bułki, bogate w ziarna. Dzięki zawartości siemienia lnianego i chia, smak bułek nabywa bardzo ciekawego charakteru.

pl_PL

Opis

Składniki: woda, skrobie (tapiokowa, ziemniaczana, kukurydziana), mąka ryżowa, ziarna (siemię lniane brązowe – 4,62 %, siemię lniane złote – 4 %, słonecznik 1,45 %, chia – 1,33 %), olej słonecznikowy, drożdże, syrop winogronowy, białko kurze (jaja), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), błonnik roślinny (z babki jajowatej), cukier, substancje zagęszczające (guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza), sól, melasa trzcinowa, mielona łuska gryki.

Produkt pakowany w atmosferze ochronnej. Produkt bezglutenowy.

Informacja o alergenach:
Może zawierać białka mleka.

Ilość netto:
100 g (2x50g)

Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Sposób przygotowania:
Bułka do bezpośredniego spożycia.

Termin przydatności: 4 miesiące

Wartości odżywcze

Średnia wartość odżywcza na
100 g produktu

Wartość energetyczna: 1288 kJ/ 307 kcal
Tłuszcze, w tym: 9,41 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
Węglowodany; w tym: 46,5 g
Cukry: 5,5 g
Błonnik: 6,7 g
Białko: 5,6 g
Sól: 1,03 g

 

Logistyka

w opakowaniu opakowań w kartonie kartonów na warstwie kartonów na palecie
ilość 2 12 8 64
masa brutto 110 g 1,59 kg 127 kg
wysokość 95 mm 200 mm 20 cm 175 cm
szerokość 130 mm 290 mm 120 cm 120 cm
długość 150 mm 360 mm 80 cm 80 cm

Inspiracje

Lubimy gotować i jeść! Odkryj z nami świat bezglutenowych smaków i dań. Pomagamy przygotować proste i pyszne potrawy, inspirując się kuchniami świata. Poznaj przepisy oraz ciekawostki dotyczące gotowania bez glutenu.