Frittata, makaron bezglutenowy, Spaghetti Incola

Bezglutenowa

Warzywna Frittata z makaronem

Frittata to omlet, ale po włosku. Pomysłów na to proste i pyszne danie jest wiele, my pobawimy się dzisiaj w kuchni i wykorzystamy nasz bezglutenowy makaron. 

To będzie wyjątkowa frittata z makaronem – idealne połączenie puszystego jajecznego smaku z chrupkością makaronu.

30 minut
dla rodziny
łatwe

SKŁADNIKI:

  • 200 g makaronu Spaghetti alla chitarra INCOLA
  • 2 jajka L
  • 40 g startego sera Gouda
  • 100 g serdelek z indyka
  • 70 g czerwonej papryki
  • 30 g żółtej papryki
  • 5 g natki pietruszki
  • 10 g szczypiorku
  • sól i pieprz
  • ser Gran Padano do posypania

PRZYGOTOWANIE:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odlewamy i mieszamy w misce z 3 łyżkami oliwy z oliwek.
Serdelki kroimy w kostkę i smażymy 6 minut na suchej patelni do zarumienia.
Warzywa kroimy w kostkę. Do miski wbijamy jajka, bełtamy trzepaczką. Dodajemy ser, serdelki i warzywa. Mieszamy. Dodajemy makaron. Mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oliwy, przekładamy masę, wyrównujemy dużą łyżką i smażymy 10-12 minut pod przykryciem na średnim ogniu.
Podajemy posypaną szczypiorkiem i serem Gran Padano.

Za przepis dziękujemy Agnieszka Mucha-Ryka

Zobacz inne przepisy z tym samym produktem: