Sylwester - bez glutenu - INCOLA

Sylwester i Karnawał bez glutenu z marką Incola

Sylwestrowa impreza bez glutenu z marką INCOLA

Zbliża się najbardziej szalona noc roku, a i styczeń będzie stał pod znakiem towarzyskich spotkań. 

Sylwester i Karnawał to czas zabawy, ale dla osób na diecie bezglutenowej także wyzwanie. Skorzystaj z naszych podpowiedzi i przygotuj bezglutenowe pyszności dla siebie i swoich gości.

To będzie niezapomniana sylwestrowa zabawa bez obaw o zdrowie!

Rozpocznijmy wspólnie kulinarne przygotowania już teraz!

Sałatka makaronowa i kolorowa

Sałatka jest prosta, szybka i pyszna.  Sprawdzi się na sylwestrową domówkę.

SKŁADNIKI:

  • 2 ugotowane buraki średniej wielkości
  • opakowanie śledzi matjas w zalewie octowej (220 g)
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • papryka grillowana konserwowa
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • cebula biała
  • opakowanie makaronu Incola fusilli tricolore
  • natka pietruszki

SOS:

  • 4 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • 2 łyżeczki musztardy
  • pieprz

Składniki na sos umieść w jednej miseczce i dokładnie wymieszaj. Pieprz dodaj wedle uznania, jeśli wolisz ostrzejsze sałatki dodaj trochę więcej. Możesz go również pominąć, jeśli wolisz łagodniejsze smaki.

Buraki ugotuj w wodzie, możesz je również upiec w piekarniku. Po ostudzeniu pokrój je w drobną kostkę i ułóż na dnie salaterki. Następnie przykryj je pokrojonymi śledziami, ugotowanym makaronem, kukurydzą, pokrojoną w kostkę papryką, jajkami oraz cebulą.

Każdą warstwę przełóż (posmaruj) przygotowanym sosem.

Na wierzchu posyp sałatkę poszatkowaną natką pietruszki.

Pizza bezglutenowa

Gotowe spody do pizzy to nasz hit na Sylwestra! Dodatki? Tu masz pole do popisu!

Nasza propozycja?

Kombinacja gruszki, sera gorgonzola i orzechów – prawdziwe kulinarne mistrzostwo!

Kolorowe kanapki

Są efektowne, łatwe w przygotowaniu i idealnie sprawdzą się podczas domówki. Najbliższą można zorganizować z okazji Sylwestra, a także podczas zbliżającego się karnawału.

 SKŁADNIKI:

  • 3 dojrzałe awokado
  • sok z 1 limonki
  • 1 pomidor
  • natka pietruszki*
  • cebula czerwona
  • ½ łyżeczka soli
  • szczypta pieprzu
  • chleb świeży Incola

Awokado przekrój na pół, łyżeczką wydrąż miąższ. Umieść go w miseczce razem z solą, pieprzem i wyciśniętym sokiem z limonki. Dokładnie rozgnieć widelcem.

Pomidor, najlepiej mięsisty, dokładnie umyj i pokrój w kostkę. Cebulę również pokrój w drobną kostkę. Dodaj warzywa do pasty z awokado i dokładnie wymieszaj.

Natkę drobno poszatkuj. Posyp nią guacamole. Z chleba wykrój dowolne kształty i posmaruj kromki pastą. Dodaj ulubione dodatki, jak ogórki konserwowe, oliwki, szynkę – lub pomiń ten etap 😊

Szampańskiej Zabawy i wszystkiego najlepszego w 2024 r. 

Incola - Produkty bezglutenowe, produkty wegańskie