Bezglutenowa i wegańska bułka pita, to świetna propozycja do samodzielnego przygotowania zdrowego fast fooda. Bułka po rozkrojeniu tworzy kieszonkę, która idealnie nadaje się do nadziewania ulubionym farszem. Bułka opieczona wcześniej staje się chrupiąca.
Najbardziej uniwersalny mix na rynku bezglutenowym. Z nim łatwo przygotujesz pierogi, pączki, ciasta, makarony, a nawet pizzę. Jeden produkt, a tak wiele zastosowań. Sprawdź 14 naszych autorskich i przepysznych przepisów!
Mąka kokosowa doskonała do wypieków oraz deserów. Dzięki dużej zawartości błonnika wpływa na strukturę i dobrą wilgotność produktu. Idealna jako komponent produktów z niskim indeksem glikemicznym.
Mąka gryczana jest produktem bezglutenowym, niealergizującym. Pieczywo z dodatkiem mąki gryczanej utrzymuje dłuższą świeżość. Nadaje się do dań z niskim indeksem glikemicznym – doskonała dla diabetyków i osób dbających o szczupłą sylwetkę.
Bezglutenowe i wegańskie spody do przygotowania domowej pizzy. Są całkowicie wolne od wszelkich alergenów. Wystarczyć nałożyć ulubione składniki i włożyć na 6 minut do piekarnika, aby cieszyć się smakiem chrupiącej pizzy.
Miękka, bezglutenowa i wegańska drożdżówka, której smak przywoła wspomnienia pysznej, polskiej chałki. Idealna na wyjazdy, do szkoły jak i do pracy. Najlepiej smakuje posmarowana masłem albo ze słodkimi dodatkami.
Mąka z ciecierzycy jest produktem bezglutenowym, niealergizującym. Produkty z użyciem tej mąki charakteryzują się świeżym posmakiem zielonego groszku i są bogate w białko. Doskonała do dań gotowanych, smażonych czy pieczonych.
Bezglutenowe płatki owsiane z kontrolowanych i bezglutenowych upraw owsa. Poziom glutenu poniżej 20 ppm. Płatki owsiane są szybkim i zdrowym śniadaniem. Zalane wrzątkiem tworzą pyszną owsiankę. Smakują z mlekiem, jogurtem, miodem lub owocami. Doskonałe do wypieków słodkości oraz pełnoziarnistego chleba.
Bezglutenowa i wegańska, ciemna bułka z ziarnami, to zdrowie płynące z mocy superfoods. Źródło błonnika pokarmowego i witaminy E. Wolna od wszelkich alergenów i idealna na zdrowe śniadanie.
Kształtem przypominające małe uszka, czemu zawdzięcza swoją nazwę. Pochodzi z włoskiego rejonu Pulii, gdzie podaje się go jako składnik sycących sałatek.
Charakterystyczny dla włoskiego regionu Abruzji. Produkowany z użyciem narzędzia przypominającego gitarę, przyjął nazwę tego instrumentu. Podawany z sosami jest ulubioną potrawą nie tylko Włochów.
Bezglutenowe płatki owsiane z kontrolowanych i bezglutenowych upraw owsa. Poziom glutenu poniżej 20 ppm. Płatki owsiane są szybkim i zdrowym śniadaniem. Zalane wrzątkiem tworzą pyszną owsiankę. Smakują z mlekiem, jogurtem, miodem lub owocami. Doskonałe do wypieków słodkości oraz pełnoziarnistego chleba.